vineri, 17 aprilie 2009

Ajutati-ne sa traim!

Numele meu complet este Mocanu Danut – Catalin, dar pentru ca imi place mai mult Catalin, il folosesc pe acesta. Am 31 de ani si sufar de o boala foarte grava, numita distrofie musculara progresiva. Am gradul I de handicap fiind intr-o stare foarte grava. Aceasta boala afecteaza partial nervii si atrofiaza muschii, unii mai putin, altii complet. Are mai multe tipuri, dintre care al meu este unul din cele mai grave. Boala a inceput sa se observe de la varsta de 1 an jumatate – 2 ani. De atunci boala a evoluat in continuu. Pana la 13 ani, m-am mai descurcat, pentru ca puteam sa merg, ma duceam singur la scoala, in afara de iarna cand fiind inghet sau zapada, alunecam sau nu aveam echilibrul necesar. In perioada de 13 – 18 ani, situatia a devenit mai grava, fiindu-mi necesar din ce in ce mai des un insotitor, deoarece oboseam si incepeau sa mi se inmoaie genuchii. Intre 18 – 19 ani boala s-a agravat atat de rau incat nu mai puteam sa fac doi pasi fara sa ma tin de pereti sau de cineva, ca la varsta de 19 ani boala sa-mi ia picioarele definitiv. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa-mi termin studiile exact in momentul caderii mele totale. Am terminat liceul si am luat bacul cu media 8. In vacanta dintre clasele a X-a si a XI-a am facut un curs gratuit de operare pe calculator in cadrul fundatiei Motivation si m-au ajutat donandu-mi un carucior.
Totul a inceput sa fie din ce in ce mai greu boala atacandu-mi din ce in ce mai multi muschi, incepand sa-mi slabeasca mainile, vocea mi-a fost si ea afectata. De la 35kg am ajuns in prezent la 29kg si asta la 31 de ani. La baie merg doar tarandu-ma sau deabuselea, deoarece caruciorul nu incape in baie, ridicandu-ma pe toaleta cu ajutorul unui scaun, nu pentru ca mama nu m-ar ajuta, insa ambitia mea este prea mare, si atat timp cat inca mai pot nu voi accepta ajutorul nimanui. Tacamurile, mai exact lingura, a trebuit sa mi-o adaptez deoarece prinderea mea in degete este aproape zero, si n-o mai puteam duce la gura.
Ii multumesc lui Dumnezeu insa ca ma pot descurca cu calculatorul, nefiind nevoie de un efort prea mare, ma descurc cu tastatura si mouse-ul destul de bine. Tastez cu dosul degetelor, acestea fiind mereu inchise, s-a produs un fel de adaptare, insa naturala. Cred ca daca n-as fi putut sa ma descurc cu calculatorul as fi inebunit. Nu cred ca mai puteam face fata bolii, care dupa ce ca ma terminat fizic, ma termina si psihic. Am doar 31 de ani, sunt tanar, vreau si eu sa traiesc, chiar daca sunt asa, am si eu un suflet care vrea sa se bucure de viata. Plus de asta am si o sora in aceeasi situatie, in varsta de 29 de ani. Si ea ca si mine vrea sa traiasca, sa se bucure de viata.
Eu am doar un ajutor social de 250 de lei noi iar mama o pensie de insotitor de 350 de lei noi. Ganditi-va la cheltuielile care sunt (medicamente, mancare, imbracaminte, datoriile catre stat) ce ar mai putea ramane.
Vreau sa fac un apel la toti oameni de buna credinta care cred ca ma pot ajuta. Pentru mine oricat ar fi de mica suma, va fi un pas inainte spre viata.
Va rog sa incercati sa ma intelegeti cat imi este de greu.
Tel. 021.423.94.45
Bank accounts: Banc Post S.A. Sucursala Cosbuc, Bd. Libertatii, nr. 12, Bucharest, Romania.
SWIFT CODE: BPOS ROBU
Mocanu Danut-Catalin
cont: RO09 BPOS 8100 2704204 EUR07
cont: RO10 BPOS 8100 2704204 ROL01
Cu multa stima
Catalin Mocanu

Un comentariu:

Laura spunea...

Catalin, imi pare bine de cunostinta...dar imi pare nespus de rau pentru situatia grea in care te afli.
...iata, si tu si sora ta...
Cu mare drag am sa fac cunoscut cazul vostru la mine pe blog, in speranta ca cei care-mi calca pragul nu vor ramane indiferenti.
Bunul Dumnezeu sa va intareasca si sa ne ajute sa va ajutam!

Tinem legatura!
Laura